За автора

Обичам ритъма в думите. Обичам цветовете и преливките в изреченията. Обичам да създавам текстове със собствена мелодия и нюанси, които карат мисълта да танцува, а въображението да захвърли тесните обувки и свободно да се залюлее върху босите си крака.


Моите истории рядко се рамкират в една-единствена поука. Строя словесни лабиринти, в които има различни посоки на движение, теми за размисъл и начини за възприемане на посланията. В тях няма директиви, задънени улици, пътища без изход и непроменливи величини, защото вярвам в многото възможности, в промяната, в развитието, в еволюцията на мисленето и действието. Вярвам във вродената мъдрост на човеците, в продължението след последната точка на повествованието.


Обожавам да фентъзи жанра, но предпочитам да разказвам за реалността – за съвременната реалност – сложна и заплетена, където е изключително трудно да различим „добрите“ от „лошите“, “правилното” от „грешното“, в която се насажда изкуствен страх, противопоставяне и разделение, а умът се подвежда и залита в крайности.


Колкото и да е трудно идва момент, в който всеки трябва да избере своята истина. „Will you choose fear? Will you choose love?“* Аз отдавна избрах, затова на моята страница може да се сблъскате с недоумение, неразбиране или бунт, ирония или премерен сарказъм, но никога няма да се срещнете с езика на омразата. Не го говоря и не искам да го уча. Той няма място в моите текстове.


Започнах с първия си блог преди няколко години, макар че пиша от дете. Четейки свои стари творби, осъзнавам колко много съм пораснала и не, не страдам по отминалото си детство. Този сайт е свят, създаден от думи, мисли, краткотрайни емоции и непреходни чувства, които споделям с вас.

Тук е и домът на част от първородния ми роман „София – London – София“. Плаках и се смях с него повече от година и истински се вълнувам, че дойде моментът да го споделя с вас.

Благодаря, че сте тук и приятно четене.
Теодора Славова

*Tori Amos, “Flavor”


Свържете се с мен